Saturday, 17 November 2012

PSY : Oppa Gangnam Style


ASSALAMUALAIKUM

hurmmm pepagi buta celik mata mengadap laptop, tetibe dapat ilham nk hapdet blog, teruslah mengadap bukak lappy mengadap blog, dalam hati korang mesti dok tanye "hoii tak reti nk cuci muka dulu ke??" , teori aku mengatakan tak boleh cuci muke, kalau tak idea hilang... mai la borak2 sat, tak busuk pun ni ngehngehngeh.. 
lets kite story sikit, enjoyyy!!! =)



Aku perhatikan budak-budak sekarang, tak kira la kau tu duduk di bandar, pekan, kampung, chow kit, mahupun lorong haji taib... masing2 dok kemaruk dengan bende alah tuh... termasuk lah anak sedara aku yang baru umur 2 tahun 3 bulan, berjoget sambil pegang handfon, terkangkang2 dah rupe hape je aku tgk..
Ade pulak yang otak cerdik pintar lagi ligat siap tukar lirik, oppa kampung Style, Oppa KL style..
Cop!!! aku tetibe terfikir sesuatu, kalau semua tempat kau nak "gangnam" kan, cer kau fikir ape pulak akan jadi dengan "super janda baik style" atau "super batang berjuntai style"??? teeeeettttt Dilarang Ade Unsur XX Disini... kihkihkih

bak kata wan kamarudin, :-


Aku tak ade lah buat research tentang PSY mahupun Oppa Gangnam Style ni, but apa yang aku tahu psy tu adalah sakit gangguan mental (psikiatri)..tapi kenapa PSY??? adakah ini adalah icon terbaru dalam arena dunia orang gila masa kini, atau terapi yang terbaru untuk merawat penyakit mental.. huihh lecturer aku tak pernah pulak ajar.. *muke cofused

cerita pasal psy, teringat pulak aku mase praktikal dekat ward psikiatri dekat seremban, ward yang paling gile yang aku pernah jumpe, haha sah-sah ward gile kan... 
first day masuk ward tu, kami masuk ward lelaki, aku nampak orang gila dok usha-usha kami, almaklum lah uniform paling menyerlah lah kata kan, mmg bagi aotumatic reflex untuk orang memandang...  orang gila tu pulak, upss!! cam biadap pulak, pesakit mental   siap sengeh-sengeh2 lagi *seram sejuk aku... 

Tapi jangan bimbang aku ok jaa.... itu cerita hari pertama lah, naik hari kedua aku pun ikot gila sama... masuk kat sana, awal2 pengajar klinikal dah pesan, kalo patient tanya dah kawin ke belum, mengaku jer dah kawin *tujuan keselamatan...  kekadang best jugak layan orang gila nieh, buat aktiviti pun syok, buat aktiviti mewarna melukis cam budak tadika pon tadehal lah, layan jugak.... time aku kat ward tu dulu, musim nk raya, kami pn suruh la diorg buat kad raye, 

so terhasil lah ini ;-



tak nampak boleh click yaa...

Cik Bella ade peminat kau, hahahahaaahhahaha...  siap bagi no handphone lagi... sape nak berkenalan please contact yaaa... oke lah itu sahaja, mak aku dah berbulu jer tengaok aku dok mengadap laptop, tak reti nk buat keje umah ke kak aoiii... hihihihi k lah assalamualaikum...

p/s : jadi orang gila pn lagi senang, tak ada masalah



2 comments:

  1. amboih..pakat letak nombor telepon teruih..

    nombor telepon sendiri xmo letak ka? hahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...