Tuesday, 26 February 2013

Pergi Tanpa Alasan

Syahdu tak Tittle kat atas tu, haha bunyi nk gempaq... ni tille lagu jer pn, pape pn layan jer lah.. ENJOY!!


Aku mencintaimu bagaikan langit memeluk bintang
Aku lukiskan cinta di hati tak terbatas lagi

Aku mencintaimu bagaikan langit memeluk bintang
Aku luksikan cinta di hati tak terbatas lagi
Cinta yang dulu bersemi kini menjadi masa laluku
Hatiku hancur tiada berkeping bagaikan segelintir debu

Kepergianmu tanpa alasan yang pasti
Kau buat hatiku kini lemah tak berdaya
lyricsalls.blogspot.com
Semakin hancur hatiku ini tanpamu
Ku tak bisa berdiri tegak dan bernafas lega

Kepergianmu tanpa alasan yang pasti
Kau buat hatiku kini lemah tak berdaya
Semakin hancur hatiku ini tanpamu
Ku tak bisa berdiri tegak dan bernafas lega

Semakin hancur hatiku ini tanpamu
Ku tak bisa berdiri tegak dan bernafas lega - See more at: http://lyricsalls.blogspot.com/2011/07/lirik-lagu-eren-pergi-tanpa-alasan.html#sthash.Fg6HFV2N.dpuf


amacam layan kan... takde kene mengena sama ada yang hidup atau yang sudah mati..
bukan setiap masa sesebuah lagu itu melambangkan jiwa..

 saje nak update blog, actually tade bahan.. 
otak tengah lembab gara-gara keje night shift..




Saturday, 16 February 2013

AKU PENCINTA-MU


Saat aku rasa dunia tak menyebelahi aku, aku buntu kemana hendak aku lari?? kemana hendak aku sembunyi??

BAHAGIA, SEBENARNYA DIMANA??

Seorang kawan aku cakap : 
Hidup BAHAGIA bila kita TIPTOP dalam study, nanti ramai orang suka kita tawww.
tapi aku nampak dia tak ada la ramai kawan sangat pun.....
Kawan lain pulak cakap :
 Hidup ni BAHAGIA bila kita ramai teman, nak-nak pulak ada yang istimewa..
tapi kenapa aku selalu nampak dia bergaduh  lepas tu menangis??

Orang ramai cakap kat aku : 
Hidup ni BAHAGIA  bila kita boleh buat apa yang kita suka, seperti Dengar lagu, Shopping,  Melepak Online, Masa pun terisi.
tapi kenapa mereka tetep mengeluh BOSAN??

BETULKAh HIDUP "CUMA" SEKADAR INI ? ? ?

Kata PENCIPTA :
AKU TIDAK MENCIPTAKAN JIN DAN MANUSIA MELAINKAN AGAR MEREKA BERIBADAH KEPADA-KU

DAN KEHIDUPAN DUNIA INI, HANYALAH SEMENTARA

SESUNGGUHNYA KEHIDUPAN DUNIA HANYALAH PERMAINAN DAN SENDA GURAU

Terkelu lidah mengetahui bahawa HIPUP BUKAN SEKADAR HIDUP perlu sedar bahawa :-

          • CINTA yang dikurniakan bukan cuma untuk aku
          • HARTA ini juga bukan sepenuhnya milik aku

MALAH
          • HATI ini juga pinjaman sahaja
          • HATI ini hidup kerana Allah dan tunduklah mengharap hanya padaNya
"sesungguhnya SOLAT aku, IBADAH aku, HIDUP aku, MATI aku, hanyalah untuk DIA"

Persoalan demi persoalan telah terjawab, semuanya berbalik kepada Allah, Hati puas saat tahu berpaut itu hanya pada Mu Ya Allah. Hidup indah tidak keseorangan bila sedar Allah sentiasa menemani. Jiwa merasa cukup bila Allah memujuk, bila Allah Berjanji..

Kerana aku tahu cerita cinta aku dan dia BUKAN CINTA BIASA

"Benarlah, dengan hanya mengingati Allah, Hati Akan menjadi Tenag!"
(Ar-Ra'du :28)





Allah Azza Wa Jalla

Hai Assalamualikum, Dan selamat sejahtera kepada akak-akak, makcik-makcik, opah-opah dan sebagainya.. Golongan yang berlainan Jantina atau yang mengalami kekeliruan jantina (nyah) juga selamat sejahtera dan assalamualaikum diucapkan.. Semoga hari ini dan hari-hari mendatang akan menjadi 1 titik lonjakan untuk aku, kau dan kita semua supaya kita boleh menapak ke satu anak tangga yang lebih tinngi dan lebih dekat kepadaNya.

Tahun ni dah masuk pun 21 tahun, pejam celik pejam celik semakin hampir pejamkan mata dan tak akan celik-celik lagi.... Diri sendiri masih lagi kekurangan serta banyak lagi cacat cela. disana dan disini... masih lagi menghabiskan masa yang bersisa mungkin tinggal beberapa detik, minit dan jam sahaja lagi, masih tak sedar2kan diri bahawa hanya berpijak diatas bumi dan mendongak kelangit yang hanya sementara cuma. Semakin usia Menapak keatas, Semakin Menebal buku cacatan Malaikat pencatat setia sebelah kiri.. Adakah Itu pencapaian Terbaik aku selama aku hidup didunia ni..?? Adakah itu yang dapat aku bangga-banggakan?? 

RENUNGAN BERSAMA


Tuesday, 5 February 2013

Cerita Itu Dan Ini

Hye Assalamualaikum

Bukan manusia la nama nye kalau tak ada yang tak puas hati, komen itu ini, pompang pompang, pokpek pokpek, & blablablabla...

Hari ni hari ke-4 aku ditempat baru, Baru nk start praktikal dekat Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang.. hurm aku dan kawan-kawan duduk dekat rumah kedai yang berhampiran dengan hospital.. So far so Good la stay kat sikit, tapi biasa lah stay rumah kedai dah macam kilang hape jer..
Nak cakap selesa tu memang tak selesa duduk dalam keadaan macam ni, toilet ade dua, tapi tempat memeram(jamban) yang membuat kan aku tak puas hati, ade ke bagi tandas duduk tu, gile habis tak berak aku dok umah ni, tak rasa nikmat berak tu bila kene duduk mcam tu, aku tak tahu lah mcm mana mat2 salleh siap boleh bace paper mase melabur tu... Jalan penyelesaian yang terbaik adalah, bila nk mula keje aku meluru la cari jamban bersesuaian  menjalankan aktiviti pembuang hasil dalam negeri aku.. #fuhh lega habis 

Ehem~ehem... Yang best sikit nya kat sini sebelah bangunan penempatan kami terdapat GYM 24HOURS beroperasi, katil aku pulak baik punya parking kat tepi tingkap, huhu bagun tidur pagi-pagi baik punya sarapan mata tengok abang badan ketul-ketul keluar dari gym, terus cerah bijik mata aku.. sekali tengok macam letak roti BUN 6 bijik kat perut..  *tengok perut aku lak, uisshh no, macam Letak Roti Gardenia 70sen tu, BUNCIT!!  (ah abaikan!! masalah utama aku dari dulu kini dan selamanya)

Start from today, ketua rumah kami menetapkan peraturan yang aku rase tak brapa adil untuk aku bilamana kami dipaksa bercakap dalam bahasa Omputih dalam rumah ni, katanya sepatah word bahasa melayu keluar    sila serahkan wang ringgit bernilai sepuluh sen kedalam tabung rumah, Terfikir macam mana kalau mak aku call?? mau mak aku tengok Hp dia 3/4 kali untuk confirmkan itu no anak dia atau tidak.. 
banyak alasankan?? #oke fine, aku memang fail sikit nak bercakap bahasa orang Kafir Laknatullah ni, tapi Broken English tu bolehlah... Jap kalau difikir-fikirkan balik, kita cakap melayu pun bukan betul sangat, ade ke kau cakap dengan kawan kau macam dalam bahasa buku camgini "Yana, adakah awak sudah makan??".. kalau cam ni la cara aku bercakap dengan kawan aku confirm budak tu gelak berguling-guling kat lantai, Tak ke semua tu nampak awkward??? 
( twitter)

 tinggalkan pasal ketidak puasan hati diatas, Next Topic adalah start minggu ni aku dan kawan-kawan kerja petang, sesuatu perkara yang membuatkan aku frust menonggeng adalah aku miss cerita Setia Hujung Nyawa, cite peberet tuh, adoyaiii Tekanan Betoii... Tambah-tambah pulak try try nk bukak internet tengok dekat  http://www.dailymotion.com/ dan terpaksa melayan line yang slow habis macam siput vavi..  #Aku peminat amar ashraf hero cite tu, macho weh!!! (tapi tunang orang) *buat sekian kalinya aku frust

kalau nk sambung luahkan segala mengikut kehendak hati, sampai bile pn tak sudah, ikot kan hati, mati la kawan, sampai ni jer la entry kali ni  

"MUNGKIN KITA TAK SELALU DAPAT SETIAP SESUATU YANG KITA HENDAK, TETAPI KITA KENA BERSYUKUR KITA MEMILIKI SESUATU YANG KITA PERLU"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...