Monday, 31 December 2012

~MERAPU TAK TENTU HALA~

Hye guyz... Assalamualaikum... welcome to my blog yang berhabuk lagi bersepah ni... today ade la space sikit nk hapdet blog ni menambah-nambah entry yang baru ciput ni... Ini lah blog yang diperibahasakan sebagai "hangat-hangat taik ayam" mase mule2 dulu kecoh dari pagi sampai malam mengadap blog ni...  sampai mak aku nampak aku kecik besau je mengadap blog 24 jam.. hehe *maaf mak!!

hari ni dah sampai ke penghujung 2012, esok dah 2013.. tak ada apa yang nak di raikan dengan diri ku yang masih menghabiskan masa2 remaja yang berlalu dengan sia2.. "demi masa, sesungguhnya manusia itu dalam kerugian".. Tahun depan dah masuk 2013 dan aku pn jejakkan kaki ke alam dewasa.. tahun depan aku dah 21 tahun.. *horeyyy dah layak mengundi.. kihkihkih

hurmm now aku adalah pelajar Diploma Kejururawatan semester akhir, masih lagi bergelar budak sekolah yang bergantung dengan mak ayah.. Bak kata orang SEPENDER pn mak bapak beli, #teeettttttttt, censored sikit bahasa tu makcik...! ! ! ! awak tu pompuan..... bercerita pasal PEREMPUAN, Apesal kalo perempuan je nak ditakrifkan sebagai sopan santun, beradab, budi pekerti murni, baik luar dalam & bla..bla..bla..bla,.. orang laki tu kene cam mana pulak,  Awat, depa keluaq2 dari perut mok depa cuuuiihhh terus jadi gengster ka??  pe2 lah, Pokoknya kalo kite nak orang baik dengan kite, kite kene baik dengan orang lain dulu, YER DOK?? tak kire lah kau tu laki ke pompuan, budi bahasa mesti mau cantik maaa~~~ Bak kate Omputih "what you give, you get back" aiishhh mak jemah skiping (speaking) pulak... haha

huuuiiihh tinggal lagi 1 sem nak dok kat kolej nie... cepat2 la sikit mase habis... tak larat nak mengadap buku lagi dah cekk oiii... hurmm but ape2 pun aku akan rindu zaman kat kolej ni nanti sebab susah, senang, menonggeng, tergolek semua kat sini... kat sini baru aku belajar erti kawan, teman dan sahabat... semua orang boleh jadi kawan tapi tak semua boleh jadi sahabat.. sahabat aku adalah mak aku.. hmm STYLE tak gitu.. susah payah aku dengan mak aku jer..

But dalam tak sedar aku selama ni aku dah kehulu ke hilir dengan budak seko ni.. aku gelak menanges dengan dia.. buat jahat dengan dia, ponteng kelas dengan dia, main2 kat belakang mase pengsyarah pn dengan budak ni...
(muke baik)

muke baik kan... hahaha tapi kan dye suke cakap "APAK MU", mane dye dapat bahase tu.. kelakar gak kekadang.. otak dia ade sikit masuk air.. campur dengan otak aku, banjir terus... ape boleh buat dah due2 perangai macam anak jin aprid kate ko... hahaha

Talk about Azam baru, just nak jadi yang lebih baik dari semalam... but diam tak diam tadi baru jer lepas ponteng kelas pagi, pastu kelas petang pegi lambat pas tu cabot awal... azam JADAH ape ....Lebur laaa komee,,,, syyyhhhhhh *INI RAHSIA KERAJAAN_jangan kasi tau lain orang haaaa.....

So ape jer azam tahun ni... ! ! ! !

  • belajar betul-betul?? = dah terlambat
  • kembali ke bentuk badan yang menawan?? = lupekan ! ! badan dah terlanjur jd tong drum.
  • Jadi isteri soleh?? = ouhh lambat lagi cekk oiii
  • berfikir sebelum membeli?? = nnti berbulu pulak tokey kedai tengok muke aku kat kedai dia lame2
hurmmm senang copy & paste jer la azam tahun lepas... 

 k lah budak seko diatas dah memekak ajak g dobi basuh baju... ape daaa pompuan basuh baju dobi....\

ko tengok!! PEREMPUAN lagi kene~~~nasib kome lerr,,,,

k lah chaw sin chie......

ape2 pun mantapkan rohani, perbaiki diri... walaupun kesulitan, kepayahan, jatuh, tergolek, tersungkur or whatsoever.. KITA KAN ADE ALLAH =)

Assalamualaikum tawan-tawan!!! 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...