Tuesday, 22 January 2013

Maulidur Rasul 1434 / 2013

hye Assalamualaikum...

jam dah menunjukkan pukul 12:18am, mata terkebil-kebil *liplapliplap bagai pelita kehabisan minyak tanah (kelabu asap)!.. time nak menjengok2 blog yang agak suam-suam kuku kate ko!... adatlah aku bukan blogger tegar yang sentiase ade idea nk hapdate blog dengan kreatif, puitis, dramatis, mahupun testis... malam ni macam malam-malam yang sudah, hanya duduk melangok kat bilik menjadi batu lagi sikit ngam nak sama dengan tugu negara... membatu la duduk kat hostel, sen pn kureng kalo nk berpoya-poya...

esok adalah sambutan Maulidur Rasul, iaitu hari keputeraan junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w.. sedara yang berkerja tu seronoklah dapat bercuti, aku pon same, terlepas dari dengar bingit, haru-biru, huru hara budak-budak dok meraung kat klinik tu.. tapi cuti pn cuti la kawan, buat la ape yang patut pada untuk meraikan hari kelahiran rasul kita, bukan selalu... ni tak, yang brader2 kalau hari jadi awek boleh sambut bagai nak rak siap korek tabung, tak pon mintak upah cabut uban mak(keje aku la kecik2 dulu) punya la semangat nk kutip danar untuk buat awek terharu bile dapat hadiah cincin hat siap ukir nama, bunga segala macam bau, tak cukup g sembur minyak wangi "dashing" pn tade hal, tak pon bagi teddy bear sebesar-besar alam * ade ke bagi beruang, tak style betol... yang si awek pulak.. ahh.. malas cite bosan...

Hurmm kalau dapat ikot jkkkkkk kampung berarak kan dah cun... selawat keatas Nabi..  betapa besarnya kelebihan orang yang memuliakan hari keputeraan Nabi Muhammad SAW.. kalau tak kita, sape lagi?? nak harap kan Mutu Sami?? Mang Kok Meng?? Mee Le Bus? Mee Ku Ning?? tak dapat la sedare.... kirim salam jer lah...

Renung-renungkan, selamat beramal... lu pikir la sendri...

Mantapkan peribadi
Cantikkan Hati
Upgrade Pekerti
update Rohani
*buat laki/bini confirm tak Rugi

Ingatan Bersama, Assalamualaikum..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...